Monday, March 19, 2012

Ondernemen Online, Is dat Moeilijk?

De vraag wordt dikwijls gesteld. Het antwoord is eenvoudig, neen.
Hoe komt het dan dat er zulk een grote drempelvrees bestaat om zich als ondernemer online te profileren?
Angst voor het onbekende.Nochtans is risico nemen niet vreemd voor een ondernemer. De Online Wereld is echter dé grote Onbekende. Een gebrek aan kennis over dit grote web en de mogelijkheden desorienteren vele ondernemers online in wording.
Ook het gebrek aan bekenden die het gemaakt hebben en dus een levend bewijs vormen voor succes online vergroot dit "verloren zijn "-gevoel.
De grote investeringen die dit meebrengt -althans men denkt dat dit grote investeringen vraagt. De overtuiging dat men een echte techneut en nerd moet zijn om ook maar iets te verstaan van het virtuele webgebeuren.
De overtuiging dat men niet absoluut op het web moet zitten om "het" te maken en het dus niet nodig is al de voorgenoemde hindernissen te nemen...
Het klopt inderdaad dat men geen enkele ondernemer of ondernemer to be kan dwingen om zich op het web te begeven en een virtuele onderneming te beginnen. Echter, de mogelijkheden zijn enorm, de risico's zijn beperkter (jawel!) en de omzet kan een heel stuk meer bedragen dan bij een "stenen en cement" bedrijf.
Je zou om minder je afvragen "waarom ik niet?"
Opgelet nochtans, informeer je en doe kennis op bij mensen -liefst kort in de buurt- die het "gemaakt" hebben en niet aan de andere kant van de planeet wonen. Met deze raadgeving zit je al een heel eind op de goede weg...
Lees meer...

No comments:

Post a Comment

Interact! Leave Your Comments. No Spam please.
Reageer! Laat hier je bericht. Geen Spam aub.